ПОДЕЉЕНА СРЕДСТВА-АКЦИЈА И ДАЉЕ ТРАЈЕ
15.08.2013

Комисија Градске општине Палилула, за утврђивање испуњености услова и критеријума за доделу финансијске помоћи угроженим породицама са тешко оболелом децом, којом је председавао Драган Терзић, одржала је другу седницу и одлучила да део расположивих средстава, прикупљена у оквиру кампање „Помозимо нашој деци“, додели Виолети Стевановић из Ниша и Данијели Пешић из Габровца.

Виолета Стевановић, поднела је захтев за новчану помоћ за куповину ортопедских помагала за сина који од рођења има проблема са ногама и мокрењем. Комисија је утврдила да породица Стевановић живи у изузетно тешким условима, да су оба родитеља без посла и без струје. Након увида у приложену документацију, одлучено је да се овој породици одобри износ од 40.000 на име куповине ортопедских помагала за дете. Данијели Пешић одобрена је новчана помоћ од 10.000 динара, за куповину месечне картице, у другој зони до краја ове године, за превоз детета у оквиру стационарног лечења ишчашења леве руке. И ова породица, по речима члана већа Златка Шемића, живи у тешкој материјалној ситуацији а најмлађи члан породице болује од рођења и налази се на сталном лекарском третману.

Одобрена средства биће исплаћена породицама Стевановић и Пешић са рачуна 840-2879741-16 општине Палилула, који је отворен наменски у оквиру хуманитарне акције ''Помозимо нашој деци''.

По речима Бобана Џунића, председника Градске општине Палилула.  ова хумантарна акција има за циљ да нас подстакне на већу хуманост и солидарност, нема временско ограничње и није локалног значаја. Да је то тако потврђује и недавно потписан уговор са Агенцијом за инжењеринг система менаџмента-,,ЦЕРТ-ПЛУС,,, која контролише остваривање захтева стандарда квалитетаИСО 9001:2008 урадуУправеопштине, о сарадњи и подршци хуманитарнојактивности''Помозимо нашој деци''.Агенција-,,ЦЕРТ-ПЛУС,, ће обавити обуку запослених у заинтересованим компанијама и организацијама, о менаџменту, примени нових стандарда и директива ЕУ а прикупљена средства биће усмерена у донаторске сврхе за хуманитарни фонд општине "Помозимо нашој деци".

Очекује се да до 31.августа заинтересована предузећа-установе доставе пријаве и податке за обуку запослених Агенцији ,,CERT-PLUS,,, позивом на телефон 069/2212-956 или путем ел.поште office@cert-plus.com (Најдан Војиновић) а у периоду од 05-13.септембра, за пружене услуге обуке по понуди Агенције потпишу и Уговор о донаторству са Градском општином Палилула. Учешћем-пријавом кандидата за обуку организације-предузећа, установе и практично доприносе остваривању циљева ове хуманитарне активности, истиче Џунић. Уплате које би се оствариле доо 20.септембра спровођењем обука менаџмента и запослених у организацијама – предузећима и другим заинтересованим правним и физичким лицима, биће уплаћене на наменски рачун Градске општине Палилула број 840-2879741-16, отворен код Министарства финансија – Управа за трезор, за хуманитарну акцију ''Помозимо нашој деци''. Извођење обуке по областима, обавиће се у периоду од 21.-30.септембра 2013. године. (Д.Видојковић, ЕКОПолис мрежа)